Er din netværkskonto i overtræk?

Home  >>  Ikke kategoriseret  >>  Er din netværkskonto i overtræk?

Er din netværkskonto i overtræk?

On august 28, 2016, Posted by , In Ikke kategoriseret, With Kommentarer lukket til Er din netværkskonto i overtræk?

 

Vi kender dem alle: Netværksvampyrerne. Dem, der alene kan finde ud af at kræve og som hele tiden tænker: ”Hvad får JEG ud af netværket, what’s in it for me…”

Du kan betragte dit netværk som en bankkonto: Hvis du yder noget, så er der plus på kontoen, og du kan trække på det senere. Hvis du ikke yder noget til netværket, så kommer du i overtræk.

Din netværkskonto kan i perioder komme i overtræk. Det er perioder, hvor du bruger dit netværk mere, end du hjælper dit netværk.  Det er der forståelse for, hvis du tidligere har gjort en indsats, der har givet dig et indskud på kontoen.

Derfor er mit råd til dig, når du opbygger dit netværk, spørg: ”Hvad kan jeg gøre for dig?” Et simpelt spørgsmål at stille, men langt sværere at svare på. Et spørgsmål, der er forpligtende, når dit netværk rækker ud efter netop din hjælp. Det er her, forskellen på en netværker og en netværksvampyr viser sig; hjælper du eller vender du ryggen til uden at forsøge at hjælpe?

Jeg hører tit bemærkningen: ”Jamen, jeg får ikke noget ud af mit netværk”. Det kan der være to grunde til; enten har du ikke brugt tid på at få de rette kontakter og er derfor omringet af netværksvampyrer, som hellere vil trække på din ekspertise end tilbyde sin.  Alternativt, så har du ikke selv investeret noget i dit netværk. Spørg dig selv, hvornår har jeg hjulpet  og støttet en i mit netværk uden at få noget for det? Kan du svare, det gør jeg tit og ofte, så har du med garanti også et netværk, der er klar til at hjælpe og støtte dig – ellers er du omgivet af netværksvampyrer.

 Så hvad er du? Netværker eller netværksvampyr?

Comments are closed.