Dårlig uddannelse og myter – Elbilens største fjender.

Home  >>  Ikke kategoriseret  >>  Dårlig uddannelse og myter – Elbilens største fjender.

Dårlig uddannelse og myter – Elbilens største fjender.

On august 11, 2015, Posted by , In Ikke kategoriseret, With Kommentarer lukket til Dårlig uddannelse og myter – Elbilens største fjender.

Har du været ude og kigge på elbil? Jeg har, og jeg må sige, at jeg er blevet overrasket. Flere sælgere står rent faktisk og taler deres elbiler ned og opfordrer i stedet til at købe en forbrændingsbil. Dette til trods for, at jeg meget, meget klart har fortalt, at det ER en elbil jeg gerne vil se på, og at mit kørselsbehov faktisk passer perfekt til en elbil. Alligevel er det svært at få lov til at købe en elbil.

Jeg har nu tænkt en del over mine oplevelser. Jeg kan konstatere, at det er bilhusene og importørerne, jeg skal skyde efter: For hvor der er kurser i ALT, så er kurser om elbiler stort set ikke eksisterende. Hvis jeg som sælger skal sælge noget, så vil jeg gerne føle mig sikker og kende mit produkt. Det er sådan, der gives en mere troværdig rådgivning og tryghed til kunden: At sælger ved faktisk, hvad sælger taler om. Det bliver endnu mere væsentligt, når produktet er omgærdet af myter og ”jeg har hørt at”, netop som elbiler er.

Derfor er det mig en gåde, at ingen i branchen har set dette! At der ikke for længe siden er taget hånd dette. Særligt når alle mener, at elbiler er fremtidens biler. Når sælgerne så ikke bliver klædt på til at sælge fremtidens løsning, så er det op ad bakke. Sælgerne af elbiler skal både håndtere myter og rygter om elbiler og samtidig være first mover.

Myterne er mange, blandt andet at:

–        Man kun kan oplade ved en rigtig oplader. Dette er forkert, du kan oplade i alle stikkontakter.

–        Det tager hele natten at lade op. NEJ, man kan lade op på en 30 min ved en lader.

–        De ikke kan køre så langt på en opladning. Korrekt, men op mod 80 % af alles private kørselsbehov kan fint klares med en elbil.

Fordelene bliver ikke nævnt, for eksempel:

–        Gratis parkering og endda ofte de bedste pladser.

–        Gratis opladning ved at bruger overskudsstrøm.

–        Du sparer ca. 80 % af dine nuværende brændstofs udgifter

Til gengæld oplever kunderne at:

–        Mere end halvdelen går forgæves i forsøget på at købe en elbil.

–        Op mod hver tredje kunde frarådes at købe grønt og udfordres på deres valg.

–        Forudsætningen for at komme til at sælge elbiler er ikke til stede hos forhandlerne.

Det undrer mig, at der ikke investeres i kundeoplevelsen og investeres i undervisning af sælgerne. Specielt når man ser, hvor mange milliarder kroner, der bruges på udviklingen af bilerne. Det virker ikke logisk, at man i branchen udvikler og designer et nyt produkt, men man bruger ikke penge på at uddanne sine sælgere til at sælge det.

Hvorfor er det så sådan? Jeg kunne være grov: Det skyldes alt for dårlig viden, ledelse og interesse hos topledelsen i branchen. Det er tydeligt at se, at branchen er en ”jamen sådan har vi altid gjort”-branche. Det er måske den primære grund til, at bilsælgere har det svært med elbilerne; fordi de netop ikke er et ”sådan plejer det at være”-produkt.

 

 

Comments are closed.