”Min tid er mere værd end din tid”- egoismen

Home  >>  Ikke kategoriseret  >>  ”Min tid er mere værd end din tid”- egoismen

”Min tid er mere værd end din tid”- egoismen

On august 9, 2016, Posted by , In Ikke kategoriseret, With Kommentarer lukket til ”Min tid er mere værd end din tid”- egoismen

Hvor er den kommet fra? Jeg ved godt, at vi lever i en ”mig” kultur eller en ”I” kultur, det vel derfor det hedder en I-phone og ikke en WE-phone, men hvornår er det blevet OK at være tidsrøver for andre? Hvornår er det blevet OK, at man sætter egne behov forrest på bekostning af andre?

Vi oplever det jo næsten hver dag. I trafikken med dem, der bare masser sig ud i trafikken, fordi de ”lige” skal hurtigt frem. At det så betyder, at 20 andre biler må holde tilbage, det er ubetydeligt, for JEG kom 1 minut hurtigere frem – dette gælder i øvrigt alle typer trafikanter. I supermarkeder med dem, som ”lige” skal masse sig ind i køen, når der åbner en ny kasselinje, for så er det jo ”OK” at mase sig frem, for de har jo travlt, forstås. De andre kunne bare selv være hurtigere til også at mase sig frem – men er det reelt OK?

Jeg forsøger ikke at spille hellig, for ja jeg har da også nogle gange gjort det der med masse mig ud i trafikken for at komme 10 sekunder hurtigere frem. Jeg synes blot, at denne form for ”tids-egoisme” bliver værre og værre, jeg oplever det ofte og ser det i flere og flere sammenhænge. Se, hvordan nogle folk parkerer; hvis de kan parkere lige ude foran døren, så de sparer 1 minuts gang, så gør de det. Dette uanset, at det er i et lyskryds, eller at alle andre samtidig bliver besværet med at skulle kante sig forbi. Så sættes katastrofeblinket bare til, for så er det lige pludselig OK, at der parkeres til besvær for andre – men er det reelt OK?

Det er også ind i mellem blevet en kamp på livet, når flere personer kommer til en butiksdør, bussen eller toget for tænk, hvis den ene lige skulle holde døren for de andre, eller hvis man lige lod de andre komme ud først, inden man selv går ind. Næ nej, det er jo ”MIN” tid, der ryger på den slags, så hellere lige masse og skubbe lidt, så ”MAN” kommer hurtigere igennem – men er det reelt OK?

Er det bare mig, som syntes, at vi har oplevet dette skred i holdninger til egen og andres tid?  Eller er jeg blevet gammeldags og en gammel sur mand, fordi jeg mener, at vi skal tage bare lidt hensyn til hinanden, og at ingen tager skade af at stoppe op et øjeblik og holde døren eller lade dem foran i køen komme først til den nyåbnede kasse? – det er da reelt OK, ikke?

 

Comments are closed.