STEM JA – din stemme gør en verden til forskel

Home  >>  Blog  >>  STEM JA – din stemme gør en verden til forskel

STEM JA – din stemme gør en verden til forskel

On maj 17, 2014, Posted by , In Blog, With Kommentarer lukket til STEM JA – din stemme gør en verden til forskel

Du må ikke straffe iværksættere, de små og mellem store virksomheder ved at stemme nej i trods.

STEM JA – din stemme gør en verden til forskel

Det kan vel ikke siges mere korrekt, og det er patentdomstolen jeg taler om. Jeg ved godt der kører den ene skræmme kampagne efter den anden, og fælles for dem er desværre at de end ikke rammer skiven.

Ja man vil kunne tabe en patent sag i Spanien og miste sit patent i hele Europa – men det kan du også i dag ! Hvis en kæmpe international koncern mener du overtræder et patent, eller omvendt skal du i dag fører en sag i hvert land.

Hvis vi sætter prisen lavt, er det måske 500.000 kr. det koster at føre en sag, pr land – det vil simpelthen slå den lille ihjel – men hvis vi har et sted, så vil den lille have en chance.

For det ændre jo ikke på om man taber eller ej – men dette giver muligheden for små og mellem store virksomheder at opretholde, forsvare og søge patenter i hele Europa.

En anden faktor, er at lande uden for aftalen vil tage et europæisk patent mere alvorligt end 20 små – igen fordi en kæmpe koncern ved at man kan kvæle den lille konkurrent ved at starte f.eks. 20 sager i 20 lande, det er der ikke mange små virksomheder som vil kunne klare.

En tredje faktor, er at du med et JA – giver flere danske virksomheder muligheden for at hente livsvigtig kapital til at vækste for. En investor spøger altid til rettigheder / patenter, men et JA vil de kunne svare ”JA vi har det I hele Europa” – dette vil gøre en kæmpe forskel og lette vejen til kapital og der igennem vækst for Danmark.

Så jeg håber du ikke blander den generelle debat og harme over EU ind i dette – dette er en al for vigtig sag, det er en sag som vil kunne gøre en forskel for iværksætterne i Danmark, så hjælp os med at hjælpe dig – STEM JA, det vil gøre en forskel.

Lad ikke de små og/eller nye virksomheder bliver gidsler i dette – da et nej har uoprettelige konsekvenser for erhvervslivet i Danmark.

Comments are closed.