Når det jyske skinner igennem! – en ros til en bank

Home  >>  Ikke kategoriseret  >>  Når det jyske skinner igennem! – en ros til en bank

Når det jyske skinner igennem! – en ros til en bank

On december 18, 2014, Posted by , In Ikke kategoriseret, With Kommentarer lukket til Når det jyske skinner igennem! – en ros til en bank

henrik_nissen_130_imagestudios_webfil

Ja, jeg skal til at rose en bank. Ja, jeg vil faktisk anbefale en bank, for ja, jeg har haft en stribe fantastiske kundeoplevelser i en bank!

Tænk, det var sætninger, jeg ikke havde set mig selv skrive. Men hvorfor så?

Lidt baggrund: Jeg har været kunde i en anden nordisk storbank og jeg har ikke været utilfreds. Jeg har ikke følt mig specielt dårligt eller uretfærdig behandlet. I det hele taget var jeg slet ikke på udkig efter en anden bank, da jeg som iværksætter ved, at et godt forhold til sin bank er alfa omega.

Jeg har også altid rost primært Nordea for at være banken, der altid stiller op til blandt andet iværksættermesser, men i efteråret deltog jeg i et iværksætterarrangement, hvor jeg mødte en afdelingsdirektør fra Jyske Bank. Vi endte i en interessant diskussion om, hvordan man egentlig definerer en iværksætter. Et rigtig godt spørgsmål, som jeg tager hul på en anden dag.

Da snakken falder på banken, fortæller afdelingsdirektøren om sine ansatte, om bankens værdier, holdninger osv. – og helt ærligt, jeg tænker: SÆLGER GEJL! Men som jeg nu er, så må påstanden udfordres, så jeg booker møde kl. 7.30 en fredag morgen. Ja, afdelingsdirektøren havde sagt, at de tilpasser sig kundernes behov. Siden da har de levet op til ALT, de har lovet.

Jeg står nu i den nye situation, at jeg har fået en rådgiver, som jeg faktisk godt kan kalde en rådgiver uden at grine. En rådgiver, som faktisk forstår min verden: En verden, hvor alt ikke er snore lige, hvor der måske ikke er lavet et likviditetsbudget og hvor vi ofte arbejder med korte deadlines. Kort sagt en verden, hvor alt ikke er planlagt til mindste detalje og hvor uforudsigeligheden er en fast følgesvend.

Jeg er klar over, at Jyske Bank har fået lidt slag for at have et oprettelsesgebyr for iværksættere. Jeg ved også, at der har været en debat om, hvor slemt det er og at det er for dårligt af banken. Her knækker min film lidt, for hvem vil egentlig arbejde gratis? JA! Jeg indrømmer gerne, at jeg tager penge for mit arbejde og at jeg ikke vil arbejde gratis. Hvorfor må en bank ikke indrømme det? Det er da egentlig befriende, at en bank erkender, at den, som alle os andre erhvervsdrivende, er sat i verden for at tjene penge. Det er ikke en non-profit organisation, som ukritisk kan uddele penge til kunderne. Bankens opgave er at tjene penge til sine aktionærer, ligesom direktøren skal sikre overskud i sin virksomhed. Jeg sætter pris på ærlighed om, at det koster penge at være kunde i en bank, frem for at denne sandhed skjules i gebyrer og andre krumspring.

Tilbage til min nye rådgiver – udover god gammeldags service og MEGET hurtig sagsbehandling, kan han sige NEJ og det sætter jeg som iværksætter faktisk stor pris på. Det er også noget, mange andre iværksættere burde sætte pris på. Hvorfor nu det? Jo, fordi som iværksætter udvikler og udvikler jeg på et koncept eller en idé. Jeg murer mig inden i mit beskyttede værksted, hvor min idé bare bliver bedre og bedre, men jeg glemmer alt for ofte at få et virkelighedstjek på ideen: er den faktisk god og gangbar? Det er faktisk det bedste, der kan ske for ideer og det er noget, som en dygtig bankrådgiver kan hjælpe med. For jeg tror faktisk, at vi skylder nogen banker en tak for det sociale ansvar, de tager ved at sige NEJ! Ved at sige til folk, at de nok bør beholde deres job i dag og udvikle videre på ideen i fritiden indtil den er hel klar.

Det var mange ting i et indlæg – men min pointe er, at bankerne ikke nødvendigvis er så slemme, som vi gerne vil gøre dem. At der bestemt er banker, som mener det, når de fortæller, at de gerne vil iværksættere. Derfor skal mit bedste råd være: Tag en snak med bankerne, de bider ikke, men husk nu at være realistisk, når du gør det.

Rigtig glædelig jul og godt nytår.

 

 

Comments are closed.