Salgstrum – Salg i centrum

Home  >>  Blog  >>  Salgstrum – Salg i centrum

Salgstrum – Salg i centrum

On juli 4, 2014, Posted by , In Blog, With Kommentarer lukket til Salgstrum – Salg i centrum

Der er mange mennesker som fortæller at de ikke har med kunder at gøre, at det er ”salg” som laver salget. Det er også delvist korrekt, hvis man mener at tager sælger ud fra titlen, men her skal vi så have defineret salg og hvilken typer salg der er.

En sælger laver ofte opsøgende salg, en disciplin er er både krævende og tidskrævende.

Men kan en kundeservice medarbejder, en regnskabsmedarbejder ikke lave salg ? Jo – derfor er det vigtigt at man tager en ”salgstrum”, som er en gennemgang af alle de kontaktpunkter kunder har med virksomheden – alt fra fakturaen, site, mails, sælger, materiale, receptionen osv – der er nemlig rigtig mange kontaktpunkter ud mod kunden, og hvis man tænker salg ind i alle disse, vil man give kunden en bedre købsoplevelse.

Dem som ikke gøre dette, sidder ofte tilbage og tænker – hvorfor skifter vores kunder leverandør ? Jeg tror alle har prøvet at sidde med en faktura, et brev om nye handelsbetingelser eller andet, hvor man sidder tilbage og tænker: Hvad mener de ? Eller hvis man ringer ind, og spørger om noget og får et svar som man slet ikke kan bruge til noget – så følger man næsten at man er tvunget til at skifte leverandør – og virksomheden bliver aldrig opmærksom på dette.

Derfor er det vigtigt at man får denne forståelse ud i hele virksomheden, alle medarbejdere skal forstå deres mulighed for at understøtte virksomheden i både arbejds- og fritid.

Kunde tilfredshed = Virksomhedens evne til at opfylde løfterne og forventningerne x servicen x forståligheden x kvalitet

Så lidt matematik – hvis man ganger noget med 0, giver det 0!

  • hvis man lover mere end man kan holder, giver kunden det et 0
  • hvis man sender en uforståelig faktura, giver kunden det et 0
  • yder man ikke service, giver kunden det et 0
  • har du ikke kvaliteten, giver kunden det et 0

Har du styr på alle punkter ? – for der skal kun et nul til, før det giver nul.

Salgstrum – er den model vi arbejder efter, når vi skal identificerer alle de kontaktpunkter der er ud mod kunder.

Comments are closed.