”Jeg er ikke sælger” – det er en sætning man tit hører, men det er forkert !

Home  >>  Blog  >>  ”Jeg er ikke sælger” – det er en sætning man tit hører, men det er forkert !

”Jeg er ikke sælger” – det er en sætning man tit hører, men det er forkert !

On juni 20, 2014, Posted by , In Blog, With Kommentarer lukket til ”Jeg er ikke sælger” – det er en sætning man tit hører, men det er forkert !

Alle sælger noget, om det er der hjemme om morgen med familien, om det snakken om aftensmaden, snakken om hvornår en teenage datter skal komme hjem, eller hvilken bil du skal have – ALT er salg !

Salg er reelt bare et kortere ord for forhandling – og hvis vi kalder det forhandling, så tror jeg at mange vil sige at de forhandler flere gange om dagen.

For det er salg, ja faktisk salgsteknik – når en knægt på 9 går tur med Farfar i hånden og siger:

Tænk Farfar, nogle børn kan slet ikke gå forbi en isbod uden af plage……

Resultatet af dette – er naturligvis et smil fra Farfar og en kæmpe is til knægten, og tror I det er sidste gang denne taktik bruges ? Nej vel, og det er her det bliver en salgsteknik.

Vigtigheden er nu bare ikke at hvile på laurbærbladene – for alle teknikker har en udløbsdato, så derfor skal der hele tiden søges efter nye.

Men er dette salg ? – nej vil de fleste sige, men igen JA – DET ER SALG – salg / forhandling er netop evnen til at kunne sætte sig i en andens situation, at kunne forstå den anden og kunne forstå, opfange og tolke hvad der skal siges til modparten for at få en bestemt reaktion fra modtageren af budskabet.

Det er salg / forhandling – som børn ville sige, nu fik du ret igen, og ja det er vel også det, det i sidste ende gælder om, for hvis en sælger får ret, har han solgt.

Comments are closed.